Op zondag 10 september 2023 hadden wij weer een prachtige openluchtvoorstelling georganiseerd in de tuin van Kasteel Nederhorst.

Wegens ziekte kon de  theatervoorstelling voor kinderen in de ochtend helaas niet doorgaan.
Het Klapstoelkabaret voor volwassenen, in de middag, ging wel gewoon door volgens planning.

Cabaret met jong talent, voor volwassenen

Zin om eens lekker te lachen? Kom dan naar het Klapstoelkabaret op zondagmiddag 10 september. Wegens het enorme succes vorig jaar, komen opnieuw twee aanstormende cabarettalenten hun voorstelling spelen in de buitenlucht bij Kasteel Nederhorst. Dit keer zijn Selma Visscher en Pieter Verelst van de partij om het publiek met hun scherpe humor te vermaken.

Selma Visscher won in 2016 de juryprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival en in 2018 sleepte ze de tweede prijs in de wacht op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Vorig jaar was ze finaliste van het Cameretten Festival. De Theaterkrant schreef over Selma: “De veelzijdige Visscher koppelt een bescheiden préséance aan brutale teksten. Haar liedjes zijn stuk voor stuk hoogtepunten, mooi van taal, geweldig begeleid.”

Pieter Verelst won in 2015 met Mijn broer en ik zowel de jury- als de persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival en sleepte een jaar later de juryprijs bij het befaamde Camerettenfestival in de wacht. De Vlaamse krant De Standaard beschrijft de stijl van Pieter Verelst als “briljant absurdisme” en ziet hem als de meest talentrijke Vlaamse cabaretier in lange tijd. In zijn programma’s viert het fysieke en verbale absurdisme hoogtij. Pieter Verelst is ook de bedenker van de absurde podcast ‘Meneer Karton’ en hij is momenteel te zien in de Vlaamse tv-serie De Bunker.

Het Klapstoelkabaret is gestart in de corona-periode, toen we niet naar de theaters konden en jonge cabaretiers speelden op plekken in de openlucht om toch podiumervaring op te doen. Nog steeds is het de bedoeling dat bezoekers hun eigen klapstoel meenemen om te genieten van een humorvolle middag. Dus kom op zondag 10 september om 15.30 uur naar het landgoed van Kasteel Nederhorst! Inloop vanaf 14.45 uur.

Kaartjes à €15,00 zijn te koop via de link hieronder, of - uitsluitend contant - bij Passiflora, Vaartweg 1 Nederhorst den Berg.

De voorstellingen worden mede mogelijk gemaakt door Stadsherstel, de Harmine Wolters Stichting, Webs4U en AH Nederhorst den Berg.